Publikumsinformasjon

Her finner du kart, informasjon om avstander og kollektivtilbud i Numedal.

Middelalderdalen kartKlikk for å se se større versjonDe fleste besøkende til Middelalderuka reiser med egen bil via Kongsberg. Det tar omtrent en time å kjøre til Kongsberg fra Oslo, og en drøy halvtime fra Drammen. Fra Kongsberg til disse stedene i Numedal er det:

  • Lampeland: 22 km - ca 25 minutter
  • Rollag: 61 km - ca 60 minutter
  • Nore Stavkirke: 80 km - ca 1 time 20 minutter
  • Rødberg: 94 km - ca 1 time 30 minutter
  • Uvdal Stavkirke: 100 km - ca 1 time 40 minutter

Vi vil likevel anbefale at du er langt mer raus på dine reisetider. Som bilturist vil du garantert få hyppige behov for å stoppe og nyte utsikten både til fantastisk natur og de mange spesielle historiske bygningene som er synlige fra veien.

Kollektivtrafikk: Det går buss fra Kongsberg til Rødberg og videre til Dagali/Geilo. Mer informasjon finner du på www.brakar.no.

Toglinjen: Oppmerksomme bilturister i Numedal vil legge merke til at det er togspor hele veien fra Kongsberg til Rødberg, men Numedalsbanen har dessverre ikke lenger persontrafikk. På strekningen Kongsberg - Flesberg er det nå godstransport (hovedsaklig tømmer), og på skinnene mellom Veggli og Rødberg kan turister leie banesykkel (dressin) på den freda banestrekningen. Mer informasjon på numedalsbanen.no

Sykkel: Mellom Kongsberg og Rødberg er det 100 km skiltet sykkelrute, den såkalte Numedalsruta. Dette er egentlig en del av den 280 kilometer lange sykkeruta mellom Geilo og Larvik. Sykkelruten går hovedsaklig på asfaltvei og for det meste med lite annen trafikk.

Støttespillere

Flesberg komm grey   rollag komm grey   nore og uvdal komm grey   viken   buskerud   Lågdalsmuseet  

Middelalderuka i Numedal

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

        

Mer om Middelalderuka