Middelalderuka

middelalderuka illustrasjonsbilde

Kontaktpersoner for Middelalderuka

  • Siri Baklid, Flesberg kommune:
    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tlf. 932 48 483.

  • Helena Hafthorsdottir Lindheim, Rollag kommune: 
    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tlf. 941 36 150.

  • Hilda Sørum, Nore og Uvdal kommune: 
    Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tlf. 944 97 966.

Middelalderuka i Numedal har vært arrangert siden 2001, og stedet har en helt spesiell bakgrunn for å arrangere middelalderfestival: Dette dalføret nordover fra Kongsberg til Dagali har landets største samling av tømmerbygninger fra middelalderen, inkludert 4 stavkirker. Dette gir en autentisk ramme rundt de aller fleste arrangementene under middelalderuka. Her kan du se og oppleve unik middelalderkunst og bokstavelig talt kjenne på flere hundre år gammel byggeskikk.

Vi har valgt å ha en tydelig todeling av arrangementet: Delvis tilbyr vi underholdning der du er mottaker (musikk, foredrag og utstillinger). Men vi ønsker også at du som besøkende skal delta: Vi arrangerer kurs, omvisninger, turer og andre aktiviteter som bringer deg midt inn i det som skjer.

Middelalderuka arrangeres alltid i forbindelse med Olsok den 29. juli.

Middelalderuka er et samarbeidsprosjekt mellom de tre kommunene i Numedal - Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal. I tillegg deltar Lågdalsmuseet og Fortidsminneforeningen i arrangementet, samt mange ulike lag, foreninger og frivillige. Arrangementet støttes økonomisk av Viken fylkeskommune.

Støttespillere

Flesberg komm grey   rollag komm grey   nore og uvdal komm grey   viken   buskerud   Lågdalsmuseet  

Middelalderuka i Numedal

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

        

Mer om Middelalderuka