Home

opplev middelalderen en dekorstripe

---  Medieval Week 2017 is 22. to 29. july (always the "Olsok" week)  ---

Adventure for all ages

Market

Performance in authentic settings

Festivalkunstner: Luca Berti

lucaberti

Fotoutstillingen "Luca Berti. Sandsvær og Numedal- en fotografisk reise" pågår hele uken.

Hovedutstillinger på Lågdalsmuseet Kongsberg og Dåset, Flesberg bygdetun. Luca Berti er selv tilstede og formidler utstillingene.

Lågdalsmuseet: Offisiell åpning lørdag 21. juli kl. 13. 
Dåset: Offisiell åpning søndag 22. juli kl. 13.

Noen enkeltfoto stilles ut i tillegg på Rollag bygdetun og Nore og Uvdal bygdetun, samt Labromuseene på Kongsberg under festivalen.

Utstillingene bygger på Luca Bertis fotografiske reiser i 2017 og 2018. På sykkel og med sitt analoge kamera foretar Luca Berti en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap i Sandsvær og Numedal.  

Luca Berti (1978-) er en italiensk fotograf bosatt i København. Han fotograferer i svart/hvitt med et analogt Linhof kamera. Han har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002) og har tidligere hatt utstillinger på bl.a. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet og Gudbrandsdalsmusea. Han har nettopp avsluttet en utstilling om Norden i Firenze (jan/febr 2018) og utstillingen hans ved Norsk Industriarbeidermuseum, Telemarksgalleriet avsluttes 4. mars. Kunstneren har løpende samarbeid med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland.

Les mer om Luca Berti på kunstnerens nettside https://www.lucaberti.com/