Hjem

-  Middelalderuka arrangeres 20.-29. juli 2019 (alltid i Olsok-uka)  -
Tema for årets festival er "Metall - fra nytte til pryd".

Slide01
dekorstripe

Opplevelser for hele familien

Boks2

Kultur i historisk miljø

Festivalkunstner: Steven Carpenter

Kunstsmed 15 redigert størrelseFestivalkunstner for Middelalderuka 2019 er kunstsmed Steven Carpenter fra Kongsberg.

Utstilling på Rollag bygdetun, med offisiell åpning lørdag 20. juli kl. 14.00. Steven Carpenter er selv tilstede og formidler utstillingen.

Med stor respekt for smedyrket og de lange linjene bakover i tid, liker Steven tanken på å kunne skape noe varig som kontrast til dagens bruk- og kastsamfunn. At et tungt stykke jern kan formes til noe så lett og vakkert som ei døgnflue. Han lar seg inspirere av den teknologiske utviklinga frå damp-/reimdrift og tannhjul til datamaskiner og de kontrastene dette gir. Hvordan påvirker dette oss? Hva er organisk og hva er mekanisk? I motsetning til masseproduserte varer er hver håndlagde gjenstand helt unik, og veien frå idé til ferdig produkt er ofte lang. Steven mener at designet må være godt nok til å stå på egne bein, men at kunnskap om prosessen bak kan gi betrakteren en rikere opplevelse. Han er og helt klar på at dersom smedyrket skal overleve som kunstform, må formspråket tilpasses vår tid, noe som kommer tydelig fram i hans eget arbeid.

Steven Carpenter er kunstsmed med 25 års erfaring. De siste 20 årene har han jobbet både som museumsbestyrer og smed, men i 2017 tok han skrittet fullt ut, og driver nå ei smie på fulltid på Labro på Kongsberg. Som smed driver Steven med tradisjonelt arbeid og restaurering, men mest med kunstsmiing med et formspråk tilpasset samtiden. Han er opptatt av formidling, var med på etableringen av Norsk Smedforening i 2002, er redaktør for tidsskriftet SMED, driver kurs og holder foredrag.

Les mer om Steven Carpenter på kunstnerens nettside, kunstsmed.no

 

Støttespillere

Flesberg komm grey   rollag komm grey   nore og uvdal komm grey   buskerud   buskerud   Lågdalsmuseet  

Middelalderuka i Numedal

Tlf. 32 74 13 90
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

        

Mer om Middelalderuka