Middelalderuka

middelalderuka illustrasjonsbildeMiddelalderuka i Numedal har vært arrangert siden 2001, og stedet har en helt spesiell bakgrunn for å arrangere middelalderfestival: Dette dalføret nordover fra Kongsberg til Dagali har landets største samling av tømmerbygninger fra middelalderen, inkludert 4 stavkirker. Dette gir en autentisk ramme rundt de aller fleste arrangementene under middelalderuka. Her kan du se og oppleve unik middelalderkunst og bokstavelig talt kjenne på flere hundre år gammel byggeskikk.

Vi har valgt å ha en tydelig todeling av arrangementet: Delvis tilbyr vi underholdning der du er mottaker (musikk, foredrag og utstillinger). Men vi ønsker også at du som besøkende skal delta: Vi arrangerer kurs, omvisninger, turer og andre aktiviteter som bringer deg midt inn i det som skjer.

Middelalderuka arrangeres alltid i forbindelse med Olsok den 29. juli.

Middelalderuka er et samarbeidsprosjekt mellom de tre kommunene i Numedal, Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal. I tillegg deltar Buskerudmuseet og fortidsminneforeningen i arrangementet. Arrangementet støttes også økonomisk av Buskerud Fylkeskommune, og Kulturrådet gir støtte til enkelte konserter.

Kontaktpersoner for middelalderuka

Linda Gurvin, Rollag kommune
Kristin Hammershaug, Flesberg kommune
Lill Samuelsen, Nore og Uvdal kommune